Specificaties

De gegevens in het overzicht informeren afhankelijk van de categorie over de prestaties (vermogen van de motor(en), sleepvermogen, accucapaciteit en rijbereik) en het gebruiksgemak (tankinhoud en type snellaadstekker).

Accucapaciteit

Bij de hoogspanningsaccu van de BEV’s wordt zowel de totale/nominale (of bruto of gemonteerde) als de bruikbare (of netto of nuttige) capaciteit gegeven. Het verschil tussen beide waardes is de buffer die de accu beschermt en de levensduur maximaliseert.

Motorvermogen

Van alle verbrandings- en elektromotoren wordt het (piek)vermogen in kW en pk gegeven. Bij de PHEV’s staat ook het systeemvermogen dat de verbrandingsmotor samen met de elektromotor(en) levert. Bij PHEV’s met twee elektromotoren is het vermogen van zowel de voorste als achterste elektromotor gegeven. Bij BEV’s met twee of meer elektromotoren voor- of achteraan is alleen het gecombineerde vermogen gegeven.

Prijzen

Omdat prijzen geregeld veranderen door bijvoorbeeld promoties en indexaanpassingen, wordt een link naar de website van de invoerder gegeven.

Rijbereik (gemengde cyclus)

Het rijbereik van BEV’s en het elektrisch rijbereik van PHEV’s en E-REV’s worden vooral beïnvloed door de snelheid, de rijstijl, de route, het wagengewicht, de gemonteerde banden(maat), het gebruik van airco en verwarming en opties die de luchtweerstand verhogen. Omdat ook de WLTP-testprocedure onvoldoende rekening houdt met die criteria, is het reële rijbereik meestal kleiner dan het WLTP-rijbereik (gecombineerd).

Sleepvermogen (geremd, op hellingen tot 12 %)

FCEV’s, veel BEV’s en enkele PHEV’s kunnen niet uitgerust worden met een trekhaak. Als dat wel het geval is, hebben BEV’s maar ook PHEV’s soms een kleiner sleepvermogen dan vergelijkbare wagens met alleen een verbrandingsmotor.

Snellaadstekker

Bij BEV’s met een snellaadfunctie wordt ook het type snellaadstekker vermeld.

Tankinhoud

Bij FCEV’s staat de tankinhoud in kilogram en liter.